Диагностика на климатик

Защо Ви е необходима професионална диагностика на климатика?

диагностика на климатик,сервиз

Професионалната диагностика на климатик е много важна.

Диагностика на климатик или какво трябва да имате предвид,при проблеми с климатика.Навременната точно и професионална диагностика е много важна,в много от случаите навременната диагностика предотвратява сериозни аварии и спестява пари за сериозно ремонти на засегнатия климатик.

Диагностика на климатик е проверка на цялостната работа на климатичната система –  от дистанционото управление, функционирането на електрониката, механичните части турбина и перка, електромоторите за движение на клапите, нормалното преминаване на въздушната струя през топлообменниците до същността на хладилната система-работните параметри на компресора и циркулацията на фреона. Проверява се цялостта на хладилната система (проверка за пропуск на газ)и хладилните връзки (кранове, гайки).

Диагностика на климатик е различна при различните видове и модели климатици.В зависимост от същността на проблема на професионалист може да отнеме от пет минути до един час.Много е важно да се локализарат не само съществените проблеми,но и проблеми в зародиш.Например започнало наскоро износване на елементи и части.Навременната подмяна на износени части може да спести пари за в бъдеще.

Цената за диагностика е 40лв.(до 12 000 BTU)-включва посещение на сервизен екип, констатиране нa проблема и Не включва евентуални ремонти и подмяна на части.Информация за цените на услугите може да намерите тук.
Важно е да знаете, че диагностиката трябва да се извърши от специализиран сервиз за климатици, или рискувате да се задълбочи проблема или да се повредят части които в момента са здрави.