Tампони  за климатик

Омръзна Ви от оплаквания на съседите?

И при най-качествените климатици, били те инверторни или не, вибрацията, породена от компресора, понякога се предава по стойките на стената в помещенията в близост до външното тяло. Шумът, който се получава, често дразни не само собствениците на климатика, но и техните съседи.

Монтирането на тампони за климатик не винаги премахва всички шумове от външното тяло на климатика, но в повечето случаи ефекта е голям.Тампони за климатик обикновенно се монтират при монтажа на климатика, понеже тога е най-удобно. В случаите че климатика е вече монтиран се развиват болтовете които захващат климатика за стойките и на тяхно място се монтират тампони за климатик.

Монтаж на антивибрационни тампони на външно тяло – 20лв./комплект.

тампони за климатик София

 Кои марки климатици не могат да минат без тампони за климатик?

Това са евтините китайски марки, чиито модели са доста по шумни от скъпите инверторни климатици. Корейските марки като Samsung и LG имат тампони за климатик в комплекта (обикновено в найлонов плик в кашона на външното тяло). Корейците много добре знаят че произвеждат едни от най-шумните битови климатици. Проблема с тези тампони е там че те са само гумена подложка която може да се постави на крачетата на климатика които стъпват върху стойката, но когато се монтира болта който захваща външното тяло за стойката вибрацията се предава по болта и от тези корейски тампони за климатици които са в комплекта на климатика няма смисъл.

Качествените тампони за климатици са тези при които твърдата връзка е прекъсната. Гумата която е по средата прекъсва предаването на вибрацията по стойките. Те изглеждат така:тампони за климатик цена