Tампони  за климатик

Омръзна Ви от оплаквания на съседите?

Тампони за климатик , нужни ли са антивибрационни тампони за вашия климатик? И при най-качествените климатици, били те инверторни или не, вибрацията, породена от компресора, понякога се предава по стойките на стената в помещенията в близост до външното тяло. Шумът, който се получава, често дразни не само собствениците на климатика, но и техните съседи.

Монтирането на тампони за климатик, не винаги премахва всички шумове от външното тяло на климатика, но в повечето случаи успява ефективно ре предотврати предаването на вибрация от климатик към стената.Тампоните помагат и да да не резонират вибрациите на компресора и на вентилатора на въшното тяло в корпуса му. Без тампони, често вибрациите при различните степенни на компресора резонират в корпуса на външното тяло , който е метален и това води до шум над нормите. Тампони за климатик обикновенно се монтират при монтажа на климатика, преди да се монтира външното тяло на стойките, които го закрепват за стената. В случаите че климатика е вече монтиран, се развиват болтовете, които захващат климатика за стойките и на тяхно място се монтират тампони.

Доставка и монтаж на комплекt тампони – 60лв.

тампони за климатик София

 Кои марки климатици не могат да работят без антивибрационни тампони за климатик?

Това са повечето китайски марки, чиито модели са доста по-шумни от високите класове инверторни климатици на японските производители. Корейските производители като Samsung и LG предоставят с много от моделите си комплект (четери) тампа . Те не се продават допълнително а са включени в монтажния комплект на климатика. Проблема с тези тампони е  ,че те са само гумена подложка, която може да се постави на крачетата на климатика които стъпват върху стойката, но когато се монтира болта който захваща външното тяло за стойката вибрацията се предава по болта и от тези базови тампони за климатици, които са в комплекта не изпълняват фунцията на тампон а само на гумена подложка.

Качествените тампони са тези при които твърдата връзка е прекъсната. Гумата която е по средата прекъсва предаването на вибрацията по стойките. Те изглеждат така:тампони за климатик цена