Автоклиматици сервиз, зареждане и поддръжка.

Автоклиматици – основна поддръжка, кога трябва да се дозарежда автоклиматика? В няколко реда ще Ви дадем  полезни съвети за това как да поддържате охлаждането в автомобила ви изправно.

Как да съм сигурен че автоклиматикът няма да откаже на път за морето 🙂

За да сте сигурни че автоклиматикът ще работи безотказно когато Ви е най-небходим е нужно да следвате няколко прости правила:

[checklist icon=”ok-sign” iconcolor=”#” circle=”yes”]
  • Използвайте момента при смяна на маслото и винаги сменяйте и филтъра на купето.
  • Пробвайте климатика преди да започне сезона за активна експлоатация.
  • Проверете налягането на климатичната система в сервиз за автоклиматици.
[/checklist]
Когато сменяте маслото на автомобила, питайте и за смяна на филтъра на купето. В повечето авто сервизи нямат да имат проблем при смяна на филтъра. Имайте предвид че ако сте отделили определено време за смяна на маслото допълнителната смяна на филтъра на купето може да удължи престоя на автомобила в сервиза. За да спестите време може да закупите филтъра предварително. Този филтър е важен за нормалната работа на климатика той осигурява нормален дебит на въздуха преминаващ през вътрешния вентилатор на автоклиматика.

Опитът ни показва, че често не сменян своевременно филтър на купето е причина за “слабата работа” автоклиматика.Освен работа под нормата на автоклиматика  запушения с прах , листа от дървета, и други филтър на купето много често е и причината за неприятна миризма на влага и застояло. 

Филтър на купе

Мръсен филтър на купе

За да сте сигурни че няма да имате проблем с автоклиматика в най-голямата жега, е добре да го изпробвате преди активния сезон на екслоатация,така ако имате проблем ще разберете своевременно. Това ще Ви даде предимство пред всички останали, на които ще се наложи да търсят сервиз за автоклиматици.

Първо, важно е да се октрие проблема на време, за да предодвратите възникването на сериозни аварии,и ако Ви се наложи да използвате услуги на сервиз за автоклиматици много често през пролетта цените са по-ниски от ативния летен сезон, няма да се налага и да чакате за диагностика.

Проверка на температурата на автоклиматик
След като проверите дали работи климатика и установите отклонение от нормалната работа-по слаба или не достатъчно студена въздушна струя най-вероятно има проблем с налягането(фреона) – по малко от необходимото количество фреон.Препоръчваме Ви да посетите сервиз за автоклиматици, за да избегнете проблеми с работата на автоклиматика през лятото когато ще Ви е най-необходим.
Проверка на автоклиматици

Това са нашите препоръки, надяваме се да сме Ви били полезни. Пожелаваме Ви безаварийно шофиране, топло и усмихнато лято 🙂