Климатици Daikin

Климатици Daikin са продукт на японския гигант Daikin Industries Ltd. Новината около климатици Daikin е, че разшириха производството си в Европа чрез откриването на нов завод. Целта на компанията е да се повиши максимално качеството като затворят производствения процес и използват само части произведени от Daikin.

Климатици Daikin, klimatik

Научете повече за климатици Daikin и самата марка.

Daikin Industries Ltd. е създадена през 1924г. от г-н Акира Ямада в Осака, Япония под името Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd.. По това време дейността на дружеството била фокусирана върху производството на отоплителни съоръжения, които се използват в самолетите, което показва, че от самото начало компанията се ангажира с много отговорна дейност.
През 1972г. (вече под името)Daikin Industries Ltd. създава своя европейски филиал за производство на климатици Daikin Europe NV в Остенде, Белгия. Продължават инвестициите в научните изследвания и подпомагането на иновациите. По това време Daikin Industries Ltd. е вече лидер в областта на климатиците и обработката на въздуха както в търговски, така и в жилищни помещения. С нарастването на позициите на климатици Daikin на европейския пазар, се създава климатична централа на DaikinIndustries Ltd. за своите филиали в Централна Европа – Хърватска, Чешката република, България, Унгария, бивша Югославия, Полша, Словакия, Словения и Румъния. През 2004г. е изграден новият завод на климатици Daikin в Пилзен, Чешка република.

Климатици Daikin, цена, официален дистрибутор на климатик Daikin

Какво се прави в заводите на Daikin?

Daikin Industries Ltd. е поддръжник на много екосъобразни и природозащитни инициативи, като тези два принципа присъстват както при тяхното производство и иновации, така и при взаимоотношенията със служителите. В заводите за климатици на Daikin Industries Ltd. персоналът е насърчаван да използва продукти от рециклируеми материали, да изхвърля разделно отпадъци, както и опасни вещества като батерии и други. Всички климатици на Daikin Industries Ltd. са обект на непрекъснато обновяване, с цел да се осигури тяхното оптимално функциониране по време на двата цикъла охлаждане и отопление. Дизайнерите на климатици Daikin постоянно се стремят към “еко дизайн” и подобряване на съдържанието на своите продукти. Те активно прилагат политиката на “green purchasing”, което изисква доставчиците да декларират своите продукти безплатно, като е задължително те да не съдържат вещества, посочени като опасни за околната среда.

При производството на климатици Daikin се спазват някои основни принципа:

[checklist]
  • ефективно използване на енергията
  • опазване на озоновия слой и енергоспестяване
  •  рециклиране на продуктите и намаляване на отпадъците
  • развитие на екологично чисти продукти
[/checklist]

Защо климатици Daikin са изключително комерсиални на българския пазар?

[checklist]
  • Много ниско ниво на шум.
  • Красив и непретенциозен дизайн, който прави климатици Daikin подходящи за всяко помещение.
  • Нисък разход на енергия, като се грижат както за природата, така и за Вашия бюджет
  • Изключително ефективни както при охлаждане, така и при отопление.
  • Технология за пречистване на въздуха.
[/checklist]

Daikin могат да Ви предложат и доказано много ефективни термопомпени системи. Централни климатици-VRV системи с възможност за комбинация от различни мощности с различни вътрешни тела. Едни от най-добрите въздухопречистватели са на същата марка. Пречиствателите  както и климатиците имат специално подбрана комбинация от филтри, които ефективно работят за пречистване на въздуха в помещенията. Всички филтри, които използват от Daikin са тяхна разработка и са многократно тествани преди да се пуснат на пазара.