Профилактика на климатик цена. Кога е най-доброто време да направите профилактика на Вашия климатик?

Колко е важна профилактика на климатик?
Профилактика на климатик може да се извърши по всяко време на годината. Най-удачното време за профилактика на климатик си остава преди започването на активния сезон на експлоатация на климатичната система или иначе казано, пролетта.

Какво е профилактика на климатик?

[dropcap]В[/dropcap]ажно е да знаете, че профилактика на климатик не се изразява в напръскване с “магически спрей”, чиято цена е доста завишена, и готово. Най-важното при профилактика на климатик е да се почистят основните компоненти, през които циркулира въздухът. За да бъде ефективен климатикът, е важно топлообменниците да са чисти. При повечето модели климатици, за да се достигнат замърсените части и за да бъдат добре почистени частите на вътрешното тяло, е необходимо разглобяване и отстраняване на предния панел – основен панел. Наслояването на прах в климатика намалява ефективността му. Това рядко може да доведе до сериозни проблеми като прегряване на компресора, на компресорното масло и други. Новите инверторни климатици имат много датчици и сонди, които не позволяват при замърсен климатик да се повредят сериозно и други части. Електрониката и софтуерът предпазват и изключват цялата машина. При редовна профилактика на климатик, Вие гарантирано спестявате електроенергия и средства за евентуални повреди.

Неприятните миризми ще изчезнат ли при профилактика на климатик?

Неприятните миризми, които се появяват от климатик след определено време се дължат на натрупани в него прах, мухал и други. Когато загрява или охлажда помещението, климатикът преработва въздуха и миризмите, които са в помещението. Те  се отлагат в него като се пропиват в  частите и филтрите му. При профилактика на климатик успешно се отстраняват миризмите, благодарение на препарат и пара, която прониква на най-труднодостъпните места.

Редовната профилактика на климатик е Ви предпазва от бактерии

Кога се зарежда фреон? Необходимо ли е при профилактика на климатик?

Много е важно климатичната система да функционира с точно определено количество хладилен агент или фреон. При извършване на профилактика на климатик е задължително да се провери нивото на фреона в системата. Това се осъществява посредством специализирани уреди. За да работи нормално, при нужда климатикът трябва да се дозареди с фреон и то точно с определено количество. По-голямото или по-малкото количество фреон не позволяват на климатика да работи ефективно. При климатици, на които не е извършвана профилактика дълго време, често се налага да се коригира количеството на хладилния агента, така че да се възвърне ефективността на климатика в обичайните й норми.

[youtube id=”o2QY9qzodAc” width=”600″ height=”350″]

Шум от климатика? Ще изчезнат ли неприятните шумове при профилактика на климатик?

Когато климатикът  е замърсен,  се появяват различни шумове. Освен че климатикът не затопля и не охлажда, както в началото на експлоатационния си период, могат да се появят и неприятни шумове. Много от тези шумове са в следствие на износване на различни елементи. Когато компресорът работи с различно от определеното от производителя му количество хладилен агент, често се променя и шумът му. Когато работи без фреон, освен че не затопля и не охлажда нормално, той се износва лесно и работи много по-шумно. Шум в климатика може да се появи и от вътрешното тяло, ако вътрешният вентилатор е силно замърсен. В този случай той от своя страна натоварва електромотора и се появява характерен за това шум. Това натоварване е свързано със завишаване консумацията на електрическа енергия. Редовната профилактика на климатик е доказано най-добрата превенция, за да работи Вашият климатик ефективно. 

Как се повишава ефективността след профилактика може да видите в следващото видео

[youtube id=”HiDfFuqA438″ width=”600″ height=”350″]

Колко време отнема и как да заявите час за профилактика на климатик?

Профилактика отнема от 30 до 90 минути. Толкова време е необходимо, за да се гарантира качественото извършване на всички необходими процедури. При профилактика на климатик не е необходимо да се притеснявате за чистотата на дома си и да покривате мебелите в помещението, тъй като опасност от замърсяване няма. Вие избирате часа и деня, в който да бъде извършена профилактика на Вашия климатик.

[button color=”red” size=”large” gradient1=”” gradient2=”” link=”https://remont-klimatici.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8/” target=””]Заявете сега[/button]