Кои са 10-те най-големи производители на климатици в Китай и в целия свят? Кои са марките които се продават в най-много държави?

Глобалното затопляне доведе до рекордни температури през 2022 в Европа. Във великобритания се достигна до по висока с 1.6C градуса по целзий над най-високата температура на въздуха до сега. Най-високи температури бяха измерени и в Португалия през месец юли, достигайки до рекорди 47C градуса по целзий. Някои райони на Франция също бяха изпепелени от жегите. Битовите климатици станаха по-скоро необходимост от колко лукс. Все повече домакинства решават да климатизират домът си. Освен жилищните сгради все повече се климатизират и офиси, училища,болници, и хотели в цяла Европа. Това води до голям скок в продажбите на китайски климатици в Европа. Все по разпознаваеми стават китайските производители на климатици на стария контитент и във Великобритания.

Ранк Производител Инфо
1 Gree Пълна продуктовоа линия за жилищно и бизнес предназначение.
2 Midea Предлагат най-изчерпателната гама ,за домашно приложение.
3 Haier Занимават се с производсвтото на битова техника и битова електроника.
4 Chigo Производството обхваща жилищни и търговски климатици,хладилници,перални и докаински уреди.
5 Aux Интегрират интелигентни системи в битовата и бизнес климатизацията.
6 Hisense Една от най-разпознаваемите марка в Европа и света с повече от век история.
7 Kelon Един от големите производители на предприятия за производство на домакински електроуреди в Китай
8 Chunlan Домакинските уреди са най-популярните в страната. Бранда е с много висока репутация в Китай.
9 Chanhong Най-големия производител на телевизори в Китай, това е основното производство на марката.
10 TCL Неизменно в топ 3 на износителите на климатици от Китай.

Кои са Топ 10 най-големите производители на климатици и климатични системи в Китай?

Gree

Gree производтел на климатици в Китай

Gree Electric Appliances, Inc е основана през 1991 година в град Джухай в Китай. През 1996 година компанията е публукувана на Шенженската фондова борса. В Гри работят около 8000 служителя. Седалището на компанията е остава градът в който е основана и това е Джухай. Гри са изградили десет завода за производство. Фабриките се намират в
Хефей, Чунцин, Ухан, Тиендзин, Уху, Джънджоу, Шъдзяджуан, Чанша, те са на територията на Китай. Компанията разполага и с два завода които не са в Китай, единия в Пакистан, дригия е в Бразилия.
Gree Electric Appliances са подали заявка за общо над 27000 патента от които са успяли да патентоват над 15000.

Продуктите на Gree се разпределят в 20 различни категории. Имат 400 различни серии и притежат гама от над 12000 спецификации.Гри са натраупали потребилска база от над 300 милиона потребители от целия свят. Компанията е една от най-големите и най-старите марки за домакински уреди в Китай. Gree са най-продавата марка климатици в света към момента.

Компанията има отдел за научни иследвания и развойна дейност. Компанията се стреми да използва собствени технологии за да е високо конкурентна на пазара. Климатиците на Gree се предлагат като
„Освобождаване за износ“ , което ги прави лесни за износ, освобождава чуждестранните търговци от попълването и подаването на много документи.

Основни продукти на производителя Gree

 • Жилищни климатици

 • Климатици за търговски сгради

 • Битова техника

 • Хладилници

 • Термопомпи въздух – вода

Gree се стремят да постигнат  “Нула дефекти, нула следпродажбено обслужване”. За да стане това компанията приотиризира качеството на продуктите. От успяват да поддържат висок контрол на качеството на своите климатици. Компанията заявява, че държи и на “почтенност на работа”, заедно с контрола за да може да осигури на своите клиенти качествени продукти.

Midea

Midea е основана през 1968 в Гуандгонг , Китай. Централата на компанията се намира в южен Китай. В Мидея работа 150000 служители. Продуктовата гама която Midea предлагат на своите клиенти е много голяма , тя се събира в 21 различни продиктови линии. Пред години корпорацията е изградила мрежа от 260 логистични центъра. Mideа оперира и предлага продуктите си в над 195 държави по целия свят. Компанията има над 200 дъщерни дружества. Клоновете на компанията са разпределени в 60 различни страни извън Китай.

Мидея се гордеят с най-модерната инверторна технология при климатиците на вътрешния пазар в Китай. Китайците казват ,че ако искаш климатик с честотно преубразуване на напрежението ти трябва климатик midea.

Midea е първата китайска компания за домакински уреди , която получи три международни награди и оценки от Moody’s, Fitch и Standard & Poor’s. Компанията е печелила международната награда за дизай Red Dot повече от 40 пъти.

Midea e основен акционер (95%) и собсвеник на капитала на немската KUKA Group, която от своя страна е световен доставчик на интелигентни решения за автоматизация. В класацията  Forbs Global Fortune 500 Midea се класира на 253 място.

Компанията продължава да се фокусира върху предоставянето на технологични иновации чрез своите продукти.

Едни от големите проекти ,които Мидеа печели са климатицизацитята на са 12 стадиона на олимпийските игри в Рио през 2016г. Монтират климатици и на 9 от 12-те стадиона за световното първенство по футбол в Бразилия през 2014г.

Компанията постоянно ивестира 4% от приходите си в проучване и разработване на нови технологии.

Основните категории продукти

 • Климатици

 • Хладилници

 • Голями и малки кухненски уреди

 • Перални

 • Съдомиялни машини

Мидеа завява че климатици им са с ниски нива на шум при работа. Широк диапазаон на стартовото напрежение, води до нисък разход на енергия. Климатици им предоставят на клиентите постоянно температура в помещениято , комфорт и дълъг експлоатационен период.

Haier Group Corporation

Хайер е основана през 1984 година в Китай. Компанията произвежда докаински уреди и потребителска електроника. Седалището на Haier e в Кингдао , Шандонг. Компанията продава своите продукти в цял сват. Основни централи и преставителства има в Ню Йорк, Париж, и Токио. Уредите Haier се продават в Европа, Америка и Азия.

Haier Smart Home, продуктовата линия за домакински уреди на Haier Group, включва марки като Haier, GE Appliances, Casarte, Fisher & Paykel, Leader, Aqua и Candy. Това прави Haier лидер в доставките на домакински уреди в световен мащаб.

Haier отдавна изняса клматици за Европа и през 1994 получава своя сертификат ISO 9001. Компанията печели голям пазарен дял в света. През 2019 продажбите достигат 30.9% от продажбите на климатици в световен мащаб. Haier постигат това за 3 последователни години.Това поставя компанията на първо място по продажби на климатични системи.

През 1993 Haier произвежда  и пуска на пазара първия инверторен климатик в Китай.През 2018 компанията се клазира на пътво място в света по продажби на магнитни климатици с пазарен дял от 13.5%.

Компанията е огромна има 5 центъра за научноиследователска дейност , 24 индустриални парка 108 производствени предприятия и фабрики. Haier разполага с 66 търговски представителсвтва по света.

Ключови продукти на Haier

 • Климатици

 • Хладилници

 • Перални машини

 • Микровълнови печки

 • Телевизори

 • Мобилни телефони

 • Компютри

Haier произвежда климатици , които са конфортни за експлоатация и при отопление и при охлаждане. Мини сплит клиамтиците на Haier са достъпни за покупка, лесни за монтаж и поддръжка.

Може да се свържете с нас при нужда от сервиз за климатици Haier

Chigo

Климатици Chigo -Китай

Компанията Guandong Chigo Air Conditioning Co., Ltd е основана през 1994 г. със седалище в област Нанхай, град Фошан. Компанията която произвежда китайски климатици претърпява изключително бързо развитие и разтеж. Chigo разполага с производствени бази в Дзюдзян, Фошан, Сихуй. Компанията притежа пълна индустриална верига за производство и поддръжка на климатични системи – заводи, логистични центровае, офиси, магазини.

Chigo притежават капацитет да произвеждат 10 милиона комплетка битови климатици всяка година. Цялото производство е съсредоточено само в Китай, включително и всички части (компресори , електроника)

Guandong Chigo Air Conditioning Co изнясат от Китай и доставят климатици в над 200 страни в различни региони по света.

Производство на Chigo

 • Стени климатици

 • Мобилни климатици

 • Прозоръчни климатици

 • Хладилници

 • Перални машини

 • Домакински уреди

Chigo e сред най-големите и най-завършените производители на климатици в Китай. Предлагащ продуктите си в над 200 страни. Поддържащ своето име на лидер в производството на домакински уреди .

AUX Group

Завод за климатици AUX

Ningbo Aux air conditioning Co. е дъщерно дружество на Aux Group Co. създадено през 1994. От тога до сега е успяло да влезе в топ 3 марките за климатици в Китай. Aux е една топ 500 компаниите в Китай и един най-добрите производители на климатици.

АUX разполагат с три индустриални бази :индустриалният парк Tianjin Wuqing, индустриалният парк Aux Nanchang и международният индустриален парк Aux Jiangshan. Производсвото произлиза на над 10 милиона комплекта климатика на година. Служители в AUX air conditioning са над 10 000.

Компанията има много развит научно иследователски отдел, благодарение на който разполагат и интегрират най-нови и ефектинвни технологии в производството на инверторни климатици.Разполагат с много разработки в посока честотно преубразователния контрол, и ориентирани към бъдещото технологии. В момента Ningbo Aux air conditioning Co имат 3 технологични иследователски института. Разполагат с центът за инжинерни технологии в предприятието и една национална постдокторска работна станция.
Продуктите включват над 30 спецификации и над 30 модела за продажба вътрешния пазар.

Дистрибуторската мрежа на AUX е разработена в над 100 страни, включващи регион Европа, Америка, Африка и Азиатско-тихоокеанския.

Aux продуктова гама

 • Битови климатици

 • Централни климатици

 • Кухненски уреди

 • Битова техника

Aux интергират в произвоството си на климатици интелигентни системи за домашна и промишлена употреба. Климатиците им предлагат съвременен дизайн ,осигуряват на клиентите си комфорт при употреба.

Hisense

завод за климатици Hisense

Hisense Group е създадена през 1969. Основана е в Киндао, Шандонг.  През 1988 започа бизнес с износ и внос, а по късно през 1993 се присъединява Canton Fair за до световните пазари.

През годините Hisense купуват няколко други бранда. През 2019 година купуват 100% от акциите на словенската марка Gorenje. През 2015 купуват правото да брандират своите телевизори, които изнасят за двете америки марката Sharp. Купуват и завода на Sharp в Мексико.

Hisense Group e най-големия производител на телевизори в Китай. В разработките за производство на климатици те се фокусират най-много върхо подобренията на инверторната технология.

Hisense е една от първите компании в Китай , чийто предприятия са силно ориентирани към технологични иновации. Притежават мрежа от центрове за научноиследователска и развойна дейност в Жунде, Шендзен, Кингдао, Европа Съединиените щати и други места. Освен това успяват да извлечат ползите от това, кето им дава предимство е интерграцията на технологични иновации пред своите местни конкуренти.

Високия клас климатици Hisense изпозлват по-строгия стандар за измерване на енергийната ефективност APF – Annual Performance Factor. Той показва ефектиността на климатика през цялата година , а не само през определен сезон.

Hisense изнася климатиците си за над 130 държави. Клиентите разпознават марката. Климатиците са известни с стилния си дизайн, голяма функционалност , създадени за различните нужди на къщи, апартаменти, офиси ,магазини, промишление помещения.

Продукти на Hisense

 • Климатици

 • Хладилници, фризери

 • Съдимиялни и перални машини

 • Микровълнови фурни.

 • Телевизори и аудио

Климатиците Hisense са известни с отлично качество, голяма мощност и възможност за постигане на зададената температура за кратък период от време. Собствено разработени системи за пречистване на въздуха.

Kelon

Завода за климатици Kelon

Hisense Kelon или по известна само като Kelon е компания е от най-големите производители на климатици, хладилници, фризери и дриги малки елетроуреди в Китай. Преименувани са на Hisense Kelon, старото име на компанията е Guandong Kelon Electrical Holdings Company Limited.

Kelon е основана през 1984 със седалище Шунде, Фушан. През 2006 се сливат с Hisense ,така се преубразува в сегашния производител на бяла техника Hisense Kelon Electric Co. Ltd.

Kelon има производсвени бази и заводи в Шунде, Инкоу, Чънду ,Янджоу, Пекин, Циндао,Худжоу и други. Имат и центрове за проучвания и иновации в градовете Шунде, Нанкин, Циндао. Имат иследователски институти в Япония, Съединените щати и Обединеното кралство.

Производсвения капацитет на Kelon е 9 милиона комплекта климатици, над 12 милиона хладилници и 2 милиона перални машини на година. В Китай Kelon е много добре разпознаваема марка за климатици. Известна е и като голям производител на бяла техника. Продуките се изнасят в над 130 страни по целия свят.

Основните продукти на Kelon

 • Климатици

 • Хладилници, фризери

 • Перални машини

 • Друга бяла техника

Kelon са един от спонсорите на световното първенство по футбол в Катар през 2022. Hisense Kelon разчитата на таланта на своите случители да интегриат технологичните иновации. Изградили са разпознаваем бранд който е известен с много високо качесвто на своите продукти.

Chunlan

завод за климатици chunlan

Chunlan Group е високотехнологично търговско дружество. Диверсифициарно и интегриращо предприятие основано в Китай. Компанията е от най-големите корпоративни групи в Китай с 42 независини дъщерни дружества. Разполагав с 18 производствени центъра и един колеж и един институт за иследвания.Дъщерните дружества са и в Китай и извън страната.

Chunlan изнася и продава произведените продукти в над 120 държави в различни регионипо света. Освен в комунистически Китай, Chunlan се занимават с търговия и ивенстиции и в други страни.

Продукти на Chunlan

 • Битови и промишлени климатици

 • Пречистватели за въздух

 • Прахусмукачки

 • Батерии

 • Мобилни климатици

Chunlan както всички Китаски марки твърдят че са много популярни и се отличават с високо качество. Репутацията на марката в Китай е висока. Включена в една от 10-те най-добри национални марки на Китай.

Като собсвена марка климатици на Chunlan не се срещат на българския пазар , но няколко други марки са произведени по поръчка в техни заводи. Това са някои модели на марките , Starway, Neo и други.

Changhong

Changong производител на климатици

Changhong е един от водещите производители на домакински уреди в Китай. Компанията е създадена през 1958 със седалище Нанту Жоншан. Гуандонг  Китай. Changhong е един от най-големие производители на битова техника и електроника. Компанията е специализирана в проучване , развитие и производство на различни домакински уреди.

Changhong air conditioner е подразделението на компоанията което и известно с производството си на много добри климатици за битови и бизнес клиенти в Азия. Произвеждат различни , сплит ситеми, подови климатици, мобилни климатици системи за централна климатизация.

Производсвените бази на Changhong са 7 на брой, разположени са 4 в Съчуан две в Гуандонг и една в Пакистан. Произвеждат над 9 милиона климатични комплетка годишно.

Произведеното изнасят в над 150 държави , като успяват да поддържат високо конкуретно ниво и на вътрешния пазар в Китай.

Опита им в производството на климатици е над 25 години, влизат в класацията топ 500 най-високо оценените марки.

Продуктова гама на Changhong

 • Битови и промишлени климатици

 • Хладилници

 • Телевизори

 • Компресори

 • Електронни компоненти

Changhond производство на климатици

Changhong през 1997 купуват от японски производители патента и технологията и оборудване за производство на C-образни изпарители на вътрешните тела. Изпарителите с формата “C” позволяват по ниски нива на шум от вътрешното тяло, по добра ефективност. В Китай само те мога да изпозлват тази технология.

Използват и технологиите дигитален инвертор и други за пречистване на въздуха, които са взаимствани от големите японски производители като Toshiba, Panasonic.

TCL

TCL производител на климатици

TCL air conditioners разполага с 4 различни фабрики за производство една за производство на инверторни контролери. TCL има и една нова производсвена база CAC. Заводите са разположени в Дзюдзян, Дзянси, Ухан и Хубей. Производителя разполага с два завода извън Китай, един в Индонезия и един в Бразилия.

TCL може да произвежда по 20 милиона комплетка климатици за една година.

TCL продуктова гама

 • Мобилни климатици

 • Прозоръчни климатици

 • Влагоуловители

 • Климатици през стената

 • Your Content Goes Here