Dupont спира търговия с фалшив фреонфреон Dupont - продуктовата гама

 

DuPont хладилни агенти( фреон ) обявиха на 11 юни, че са успели да прекратят търговията с фалшив фреон в Обединените арабски емирства(ОАЕ) след 5 годишни усилия .

 

В изявление, от компанията заявиха, че дейността на търговеца с фалшив фреон е била широко разпространена като такъв фреон е открит в Египет, Саудитска Арабия и Йордания. Според изявлението, в края на 2007г. Kemya House International (KHI) е идентифициран като съмнителен търговец на фалшиви хладилни агенти при провеждане на проучване на пазара. През 2008 г. са направени покупки от името на DuPont в ОАЕ и DuPont потвърди стоките като фалшификати.

“Фалшификати са открити в бутилки с фреон HCFC-22 в склада на KHI, които са били незаконно брандирани с DuPont ™ фреон ® запазена марка.фреон R22 склад на Dupont DuPont подадоха жалби и полицията е проведе акция, при която са иззети фалшиви бутилки хладилен агент(фреон), машини, печатарски шаблони и фалшиви опаковки за хладилни агенти на DuPont. ”
Акцията разкри, че KHI са внасяли предварително напълнени, немаркови контейнери с хладилен агент(фреон) от Китай и ги преименували с марката на DuPont.

Лабораторните тестове потвърждават,тестове в химична лаборатория на фреон Dupont че иззетите бутилки са били фалшиви и случаят е прехвърлен в наказателен съд. В края на 2009 г. е издадена заповед за арестуването на собственика на KHI. През 2010 г., преди собственика да е бил задържан, DuPont открива, че в склада са възобновени операциите по фалшифицирането. Втора жалба е подадена в полицията от името на DuPont и друг хладилен производител на фреон.

При втората акция са иззети фалшиви картонени кутии и контейнери с името на DuPont. Акцията включва изземване на екрани и машини за печат, машини за пълнене, фактури, документация и кореспонденция.

Машините за пълнене са доказателство, че склада е бил използван за да пълнят контейнери с фреон и други продукти. Складът е запечатан от полицията за втори път. Собственикът е бил задържан и осъден на две години затвор за фалшифициране.
“Този случай е друг пример за ангажимента на DuPont в борбата с фалшивите хладилни агенти в световен мащаб”, каза Грег Рубин, глобален бизнес мениджър на DuPont хладилни агенти. “Ние работим с митническите служители при прилагането на закона във всеки регион на света, за да се гарантира, че тези случаи могат да бъдат разкрити преследвани. Ние сме решени да продължим борбата с фалшифицирането, поради рисковете, присъщи за безопасност при производството и разпределението на тези незаконни и потенциално вредни продукти(фалшив фреон). ”

 

Искате да научите повече за DuPont

Какво съдържат фреоните за да се дискутират толкова?

 

Очакваме Вашите коментари и мнения по темата за сервиз и по- точно “фалшив фреон” .За да коментирате, не е необходимо да се регистрирате.Вашите мнения са важни за нас – екипа на Нивас 5 климатичен сервиз.