Най-новият модел на климатици Mitsubishi 2014 вече на българския пазар.

Нов модел на климатици Mitsubishi, с какво е по-добър? Предимствата на новия модел са много – като започнем от подобренията при управлението на въздушния поток до автоматичен рестарт при прекъсване на електрозахранването. Новият модел е по-тих, икономичен и работи много по-добре при ниски температури.

По-добри показатели при новия модел на Mitsubishi 2014

Основни подобрения при новия модел има и при размразяването и работата при ниски температури. Показателите са като на инверторен климатик с разликата, че Mitsubishi никога не правят компромис с качеството на климатиците и използваните за тях материали. Моделът използва подобренията от предишните модели за взаимстване на форми от природата при разработката на вентилаторите, което осигурява ниски нива на шум и на двете тела на новия модел Mitsubishi. Енергийният клас на новия модел е A/A, което го прави, освен надежден, и икономичен. Дизайнът на вътрешното тяло е още по-изчистен в сравнение с предишните модели, типично в японски стил. Моделът се предлага в три мощности: 9 000 BTU, 12 000 BTU, 18 000 BTU. Като по този начин серията покрива помещения от 20 квадратни метра до помещение с размери до 40 квадратни метра.

Цената на новия модел е много по-ниска

Моделът 2014 на Mitsubishi heavy е с много добра цена, това смеем да твърдим след наблюдения над това, че японската компания не е от тези, които започват да намаляват цената и качеството според търсенето както правят други големи производители на климатици през последните години. Mitsubishi са с изградено много добро мнение сред потребители в световен мащаб. Цените са по-високи от конкурентите им, заради високото качество на всеки продукт. Новият модел в действителност има много ниска цена за климатик с марка Mitsubishi.

Още много подобрения при новия Mitsubishi heavy

Подобренията при новия модел са много, няколко от най-значимите са:[checklist]

  • самопочистване
  • подобрено размразяване
  • Hi power режим
  • подобрен контрол върху клапите и разпределение на струята, като са добавени няколко позиции за запаметяване.
  • завъртане на клапите във вертикално положение
  • + стандартните – Econo режим, режим изсушаване, таймер
  • много лесен за отваряне и почистване преден панел
  • автоматичен рестарт при възстановяване на електрозахранването
  •  фосфорен бутон на дистанционното управление
  • безпроблемна работа в режим охлаждане при ниски външни температури (което го прави подходящ за използване в сървърни помещения)

[/checklist]

На пръв поглед моделът изглежда доста привлекателен. На база познанията за предишните модели на Mitsibishi heavy, очакванията са големи. Първите отзиви от монтирани климатици на клиенти са много добри, но дали ще се наложи модела като един от най-добрите модели през 2014, ще изчакаме и ще видим.