Нов супер климатик Toshiba Daiseikai 8.През 2014 година Toshiba ще надмине очакванията за хипер инверторен климатик.

Климатик Toshiba Daiseikai 8 вече е на европейските пазари. Един от най-сериозните  японски производители на климатици Toshiba вече пусна най-новия модел за 2014 година Toshiba Daiseikai 8. След като спряха производството на Daiseikai 5, който беше най-търсения хипер инвертор на българския пазар от Toshiba направиха поредния си добър ход с новия модел. Модела Toshiba Super Daiseikai 8 идва навреме за да отговори достойно на предизвикателствата които бяха отправени по рано от конкурентите Daikin и Mitsubishi по рано през 2014 година.

След като Daikin пуснаха два нови модела Ururu Sarara 2014 и Emura 2014 , Mitsubishi също пуснаха два нови модела в началото на 2014 година, отговорът на Toshiba обаче е впечатляващ с новия Daiseikai 8.нов модел Toshiba Daiseikai 8 Toshiba Daiseikai 5 който беше сред най-търсените хуперинерторни климатици на българския пазар заради това че се произвежда изцяло в Япония, и е с много високи коефициенти за ефективност, беше спрян от производство зимата 2013 / 2014. Много хора продължават да търсят и да купуват последните бройки на Daiseikai 5 които са останали в складовете.

Още по добра ефективност при климатик Toshiba Daiseikai 8

Енергиен клас A+++ нарежда Toshiba Daiseikai 8 сред най-ефективните и икономични които някога са произвеждани за битови цели. Подобрена DC инверторна технология с подобрен контрол от нови процесори  PAM и PWМ. Двойно роторен компресор с повишен диапазон на работни обороти увеличава значително ефективността на Daiseikai 8. От Toshiba са подобрили значително и разхода при работа на обороти под максималните при които климатика основно работи, което гарантира толкова нисък разход, какъвто до сега не е имало при климатиците.

Модела използва подобрен Air flow или разпределение на въздуха преминаващ през климатика което намалява разхода и подобрява комфорта в помещението в което се използва климатика.

SEER 9.1 е нов рекорд за ефективност при работа на климатик. Какво означава SEER 9.1? В сезона в който се използва климатика на режим охлаждане Toshiba Daiseikai 8 с една консумирана единица енергия отдава 9.1 единици енергия в помещението което е абсолютен рекорд.

SCOP от 5.2 което гарантира много нисък разход на електроенергия при работа на отопление дори и в най-студените зимни дни.

Двете големи клапи на вътрешното тяло могат да разпределят и насочват изходяща струя от климатика на където пожелаете.

Перфектна система за пречистване на въздуха.

Основните филтри на климатика покриват изцяло вътрешния топлообменник, лесно се свалят и се мият с вода както и на останалите модели. Допълнително японците са подсигурили модела с електростатичен плазмен филтър който улавя до 99%  от най-малките частици във въздуха. Както и предишния модел Toshiba Daiseikai 8 има вграден йонизатор който има положително влияние и подобрява значително качеството на въздуха в помещението, като има приятно влажно действия върху дихателната система и кожата на хората.

Не може да мине без самопочистваща функция , която се изразява в това че климатик сам подсушава топлообменника си след като е работил в режим охлаждане. По този начин се гарантира че не може да се появи мухъл и плесен от влагата във климатика.

Допълнителни подобрения и режими на работа при климатик Toshiba Daiseikai 8

Режимите на работа  при Toshiba Daiseikai 8 :

[checklist]
 • автоматичен
 • охлаждане
 • отопление
 • само вентилатор
 • изсушаване
 • + тих режим на работа
 • +нощен режим за спокоен сън
 • +режим против замръзване
[/checklist]
климатик Toshiba Super Daiseikai 8 2014
Модела има още подобрения ,като запаметяване на настройките в няколко режима. Модела запаметява режима в който е работил и възтановява работата си при внезапно спиране на тока. От Toshiba са интегрирали всичко иновации които до сега са използвани успешни при всичките има модели климатици.

Изчистен японски дизайн с заоблени ръбове в тъмно сив цвят който напомня на предишния модел. Елегантно дистанционно управление с инфрачервен сигнал към климатика. Дистанционното е  с LED осветление което може да се изключва и включва по желание.

Модела ще се предлага в три различни мощности:

[checklist]
 • RAS-10G2KVP-E – 10 000 BTU за помещения до 20 м²
 • RAS-13G2KVP-E – 13 000 BTU за помещения до 30 м²
 • RAS-16G2KVP-E – 16 000 BTU за помещения до 40 м²
[/checklist]

Екологично чист при работа с минимално въздействие върху околната среда

Подобренията върху ефективността и намаления разход на електроенергия прави Toshiba Daiseikai 8 еко френдли никакво замърсяване на природата. При на климатика не се отделят никакви вредни емисии които в момента са основен проблем. Фреона който използват Toshiba при новия модел в R410A който е безвреден за околната среда и хората, и постига високо ефективни резултати.