Daikin в Чехия – завода в Бърно обеляза историческо събитие. Daikin отбелязаха специално своя компресор с номер 1 милион.

Персонала на цялата фабрика на Daikin, в Чешкия град Бърно, отбеляза празнично минаването на милионния компресор по поточната линия.

 

Daikin успяха да се развият много успешно в Европа. Няколко години след отварянето на втория завод  на климатици Daikin в Бърно цялата фабрика отпразнува производството на милионния компресор Daikin. От отварянето на завода японците заявиха ясно, че имат големи планове за производство в Европа и само за няколко години след отварянето си през 2008 година до сега работната площ на завода на Daikin нараства неколкократно. През отварянето на завода работната площ е 9500 м² като сега достига 20 000 м².

Развитието на Daikin в Европа и навлизането на нови пазари е безспорно. Голяма площ на заводите на Daikin в Eвропа за разлика от Япония  (като се има предвид ограничената площ на острова държава) им позволява развитието успешното разработване на още няколко вида swing компресори. Компресорите които произвеждат в Чехия стават все по-добри, не само като ефективност но и като ниски нива на шум. Освен качествени swing, Daikin произвеждат и различни подобрени видове спирани компресори.

Фабриките са част от стратегията на японската корпорация започна преди години. Целта на тази стратегия да се изградят заводи по-близо до районите в които продават климатиците си. Резултатите са налице и вече 70% от климатици на Daikin които се продават в Европа са произведени в европейските заводи. Това не е най-голямото постижение на Daikin другото много важно при тяхното производство е ,  че те се стремят да използват части произведени пак от в заводите на Daikin. Целта им е да се затвори целия кръг на производството. Крайния резултат е продукт с контролирано високо качество и дефектите са сведени до абсолютен минимум. 

Климатици Daikin, klimatik

Заводите на Японската корпорация в Чехия се развиват в положителна посока като наемат и много нови служители като от 800 през 2008 година през 2013 те вече наброяват повече от 1300 работници.Като още през 2010 година Daikin се превърнаха в най-големия работодател в района на чешките градове Пилзен и Бърно. Всички служители на Daikin преминават специално обучение ,с доста сериозна практическа част, на което японците много държат. Японците имат специални центрове за обучение на персонала си който трябва да е на определено ниво и да има контрол на качеството на всички продукти излизащи от заводите им.

компресор Daikin,климатик

В заключение мога да кажа че климатиците на Daikin произведени в Европа са с доста по добро качество от китайските им модели. 🙂 Да им е честит милионния компресор.

Вижте всички модели на климатици Daikin произведени от заводите в Чехия