Daikin пуска на пазара в Европа нов модел на Emura 2014 година.

Dakin Emura 2014 ще се появи на пазара през пролетта на 2014 година. Серията Emura на Daikin е добре позната с един от най-добрите дизайни за климатик Daikin Emura 2014 може да се опише с добра функционалност, високи показатели и изящен дизайн с завършени форми. Наистина Emura серията на Daikin са едни от най-красивите климатици. Много подобрения обещават от Daikin за новата Emura 2014 – едно от най-впечатляващото е нова, специално разработена технология на компресора, който ще използват при производството на новата Emura.
Daikin Emura 2014 -цват бял мат

 

Подобренията при Emura 2014

От отдела за подобрения на Daikin разкриха, че са положили много усилия за подобряването ефективността на компресора. Проблемите при предишните модели беше дълго забавения старт на компресора и прекалено бавното повишаване на оборотите. При много от старите модели на Daikin разликата между пускането на климатика и реалното започване на излъчване на топлина около 40 градуса от вътрешното тяло достигаше от 10-19 минути, което си е доста бавно. С новия компресор времето ще се намали драстично и климатикът ще заработва в режим на отопление много по-бързо.

Старата Emura, която все още се намира на пазара, се предлага в два цвята, сребристо – инокс или бял мат. Новият модел се предлага също в два цвята, но сребристият цвят е комбиниран с черно, а бялото остава същото. Това дава възможност да се слее с всякакъв интериор, но тънко да подчертава високия стил на този климатик. Emura 2014 на Daikin ще е още по-тих от предишния модел, като нивата на шумово налягане ще достигат максимум 19 dbA.

Иновативни решения при новата Emura

Daikin запазват функцията “интелигентно око” и при Emura 2014. Тази допълнителна функция, която все повече японски компании започват да интегрират и развиват в своите климатици, позволява на климатика да усеща. С функцията “интелигентно око” климатикът може да насочва струята си далече от хората, директно към тях в зависимост от зададения режим. Особено ефективна е лятото, когато студената струя на климатика е неприятна. Освен правилното автоматично насочване на потока благодарениe на “intelligent eye” климатикът може да намалява оборотите си при излизане на хората от помещението, в което функционира и така да спести енергия.
Daikin Emura 2014 сив иноксов цвят

Интегриран нов подобрен software

Daikin Emura 2014 има значително подобрение на таймера си. Повечето от климатиците имат таймер, позволяващ програмиране и задаване на команди на климатика за предстоящите 24 часа. Daikin са разработили таймера като значително са повишили неговия обхват и до цяла седмица. Таймерът на Emura модел 2014 ще позволява да се задават команди за цяла седмица напред, с което дава възможност на хората да приспособят климатика към своите собствени навици.

Старият модел Emura 2012-2013Стария модел на Daikin Emura
Новия модел Emura 2014Daikin Emura 2014 -цват бял мат

Удобства за потребителите и подобрен контрол

Повечето големи производители на климатици като Mitsubishi electric, Mitsubishi heavy, Toshiba и Fujitsu вече имат улеснение за контрол на климатиците от разстояние. Да, това са навлизащите с все по-голяма сила приложения “apps”. Daikin също имат такова приложение за  Apple и Android, което позволява управление на климатика от далече. Много по-добре е през горещ летен ден, на излизане от работа, чрез мобилния телефон да включите климатика на охлаждане, а след като се преборите с трафика и стигнете вкъщи да се отпуснете на дивана при приятна температура от 24Cº.

[youtube id=”bhLFZ203_y8″ width=”600″ height=”350″]

Много добър дизайн, но каква е ефективността?

Ефективността на Daikin Emura 2014 е много висока, както другите модели от високия клас на Daikin. Климатикът има висок SEER и SCOP. Подобренията на компресора помагат за постигане на енергиен клас “A+++” при охлаждане и “A++” при отопление.

Мощностите на новия модел ще са същите като на предходния или [checklist]

  • 7 000 BTU
  • 9 000 BTU
  • 12 000 BTU
  • 18 000 BTU
[/checklist]

Това гарантира възможността да се климатизират всякакви помещения.

Със сигурност новата Emura ще е предпочитан от много интериорни дизайнери, заради перфектното съчетание на елегантен дизайн, висока функционалност и висока ефективност.

В края на 2013 година Daikin пуснаха новия модел на хиперинверторния климатик Ururu Sarara 2014.