Нов модел Ururu Sarara от Daikin, който вдига летвата доста високо. Супер ефективност и награда за дизайн. Ururu Sarara 2013.

Най-новият модел на Daikin от серията Ururu Sarara беше представен от Daikin. Освен новия дизайн новата Ururu Sarara е първият битов климатик, който работи с фреон R32. Daikin спазиха обещанието си и ето, че е налице първият модел с новия фреон. Новата Sarara е удостоена и с награда за най-добър дизай от Red dot. Много висока ефективност, благодарение на фреон R32 и никаква заплаха за околната среда,това е новия Ururu Sarara. От Daikin наистина са се постарали от екологична гледна точка.
климатик Дайкин Уруру Сарара 2013

Комфорт и награда за най-добър дизайн е добро съчетание.

Новата Ururu Sarara на Daikin е цялостно решение за комфорт, висока ефективност и приятен дизайн. От Daikin постигат всичко това като интегрират, даже подобряват функциите и екстрите, които има предходният модел Ururu Sarara: точен контрол на температурата, регулиране на влажността в помещението, вентилация или възможност за пренос на въздух от вън – вътре в помещението. Не на последно място Ururu Sarara притежава много добра система за пречистване на въздуха. Определено, това е климатик, който поддържа комфорта на много високо ниво.

Ефективността? С новия фреон R32 – ефективността е впечатляваща и прескача  досегашните граници. Климатикът достига SEER от забележителните 9.54 (A+++) и SCOP от 5.9 (А+++). Определено, разходът на електроенергия няма да бъде проблем при новия Ururu Sarara. Тези нива ефективност поставят нов рекорд при битовите климатици.

новата ururu sarara на daikin

Цената на новия Ururu Sarara

Няколко месеца преди да излезе на пазара имаше известни спекулации около това каква ще бъде цената на новия модел Dakin Ururu Sarara. За да успокоя всички, ще кажа че цената остава непроменена поне за момента и е същата като на стария модел. Това е справедливо като имаме предвид, че Daikin вече вдигнаха цените на всички модели през пролетта на 2013 година.

Има ли кой да се конкурира с Ururu Sarara?

След поставения от Daikin рекорд по ефективност при битовите климатици интересно ми е как ще отговорят от Toshiba и Mitsubishi на това предизвикателсво. Най-засегнати ще се почустват от Toshiba, защото новият Daiseikai 6.5, поне според мен, не покрива очакванията на всички за висока ефективност. Добрият стар Daiseikai 5 вече е спрян от производство и за всички, които държат на серията е пуснат новият 6.5 като единствена алтернатива. Невъзможността на Toshiba да предложат на пазара по-ефективен климатик в момента е заместена с предложението на Дейвид Дън да вдигнат гаранционния срок на климатиците Toshiba на 7 години, което е доста добра маркетингова стратегия.

Mitsubishi са доказали, че могат да произвеждат хиперинвертори, но дали могат да се изправят до Daikin и да се конкурират с новата Уруру Сарара само времето ще покаже.