Daikin започват разпространението на климатици заредени с фреон R32.

Забравете за “новият” R410A

Daikin фреон R32[dropcap]D[/dropcap]aikin започнаха да произвеждат климатици като използват слабо запалим фреон R32.Така от Daikin изпълниха заявеното стартиране на производство на климатици с R32, както беше заявено от техен говорител миналата година в Осака, Япония.В новите климатици които за сега се произвеждат само за пазара в Индия, започна да се замества добре познатия фреон R410A сR32 които спада към категорията слабо запалим.

Daikin започват всичко от пазара в Индия .

Daikin refregerants India

Канвал Жит Жава е Директор на Daikin Индия

Новите климатици ще се произвеждат в завода на Daikin в Ниймрана в Раджастан. Канвал Жит Жава, който е директор на “Daikin Air-conditioning India Pvt. Ltd” потвърди информацията “Като една от най-големите световни компании за климатици Daikin трябва да води играта при нововъведенията като използва революционния фреон R32,който е най-балансирания фреон до сега.”Този вид фреон патентован от Daikin гарантира ниски въглеродни емисии и никаква опасност за озоновия слой на планетата.Daikin много сериозно са се заели с задачата да произвеждат така наречените “зелени продукти” които не заплашват земята от замърсяване и могат да редуцират глобалното затопляне до минимум.От индийстото представителство на Daikin заявиха че през 2013 продуктите използващи новия R32 фреон ще достигнат всички индийски пазари за климатици.

Мисията е R32 да измести напълно използвания до сега от Daikin R410A.

Въвеждането на R32 в битовите климатици потвърждава заявленията на Daikin да използват този вид фреон занапред.Това е сериозно доказателство за изместването на добре познатия фреон R410A които масово се използва в последните години от всички производидели на климатици е световен мащаб.Daikin стартираха употребата на новия слабо запалим фреон още през есента на 2012 година.Амбициите на японската корпорация са да наложат използването на R32 за всякакви типове климатици.

Завод на Daikin в Индия

Масово използвания при съвременните климатици R410A, скоро ще бъде изместен от R32, не само при битовите климатични инсталации.Но същността на R410A или двата вида фреон смесени при неговата формула са точно R32 и R125. Фреон R125 е добавен в R410A само поради свойството да е не запалим,което прави R410A не запалим газ. Явно японците искат да отстранят R125 и да остане чистия R32,който да си остане слабо запалим.

Ще произвеждат ли Daikin климатици с R32 и в Европа?

Важно да отбележим намека на Daikin, които бяха изложили инсталация с фреон R32 още през 2010 година на изложение “Chillventa” в Германия.Тогава за първи път показаха система с въпросната слабо запалима субстанция.Все още остава загадка кога Daikin ще започне производството на климатици с фреон R32 в заводите си в Европа,които накрая ще стигнат и до България.За сега въведението е само за Индия,но бъдете сигурни че захванат ли с нещо японците ще го докарат до край и ще видим климатици с R32 и на българския пазар.Това което ги спира поне за сега да не пуснат R32 в Европа е “Няма съмнение че R32 ще намери място на ереопейския пазар,но за да започне това трябва да осигурим обучение на специалисти за подробностите за работа с R32” заявиха от Daikin.