Дефекти при климатици Samsung. Най-често срещаните проблеми при климатици Samsung.

Дефектите при инверторните климатици Samsung, които се появяват най-често са:

  • Пропуск в хладилната система
  • Дефект на външната електроника
  • Силен шум и вибрация при работа на компресора

Пропуск и изпускане на фреона при климатици Samsung. Защо дефектират и как се решава проблемът?

 

Този дефект се предизвиква от повишено над нормата налягане. Най-честата причина е замърсени и непочистени филтри на вътрешното тяло на климатика. Как се получава? Когато филтрите са силно замърсени при работа в режим на отопление, налягането след няколко минути работа се повишава силно. Обдухването е ограничено до минимум понеже филтрите не пропускат въздух и вътрешния топлообменник не може да отдаде топлината в помещението. Много често пренебрегването на профилактиката води до подобни проблеми.
Пропуск на фреон при климатици Samsung

Къде се пропуква корейската хладилна система? –  в тръбата за високо налягане, която излиза от компресора преди да стигне до четирипътния винтил. На нея има гнездо за температурен датчик за високо налягане, който трябва да предпазва системата от прегряване. Проблемът е в заварката на датчика за тръбата. Тънката тръба в комбинация с датчика върху нея водят до този проблем.

Разглобяване и заваряване на тръбата под датчика решават проблема. В много случаи тръбата се цепва и на мястото до датчика, но при всички случаи е в този участък. Може ли да се избегне проблемът? При често почистване на филтрите проблемът може и да не се появи. Но е ясно, че заварката на датчика точно там е слабото място на корейците.

Проблемът се появява само при инверторните модели на климатици Samsung от серията AQV, независимо от мощността на климатика. Среща се при всички мощности – 9 000 BTU, 12 000 BTU, 18 000 BTU, 24 000 BTU.

Дефект на електрониката, силен шум и вибрация са другите проблеми при климатици Samsung.

Друг дефект, с който са характерни инверторните климатици Samsung е дефект на външния електронен блок. Когато електрониката се скапе климатикът не стартира в нито един от режимите на работа. Самодиагностиката индикира грешка. Грешката, която показва, е претоварване на външния модул или грешна комуникация между двете тела на климатика.

Най-често срещаният проблем с инверторните модели на климатици Samsung e силният шум при работа климатика. Шумът идва от външното тяло, което често вибрира и притеснява собствениците му или съседите им. Този проблем се среща както при климатици, които са работили добре няколко години, така и при нови климатици. AQV серията на Samsung като цяло е слаба като изпълнение. Това, с което впечатлява и кара хората да купуват климатици от тази серия, е добрият дизайн на вътрешните тела на климатиците. Корейците са наистина старателни когато става въпрос за добър външен вид на климатиците. За съжаление, не полагат същите усилия при създаването на останалата част от климатичната система.

Когато избирате климатик помнете – не избирайте климатик само на база външен вид.