Инверторни климатици.Какво предимство имат инверторните климатици пред конвенционалните климатици.

Инверторни климатици и как се различават от конвенционалните климатици. При инверторните климатици за разлика от обикновенните (или конвенционалните климатици) производителите интегрират специална електроника за цялостното управление на климатичната система. Чрез тази електроника инверторните климатици работят много по прецизно с температурата която им задавате.

Компресорите при инверторни климатици работят с прав ток и променливо напрежение което варира от 12V-300V.

Многото датчици с които разполага електрониката на всички инверторни климатици им помагат софтуера да управлява цялата система много точно и коректно.

инверторни климатици,Daikin,Panasonic,Mitsubishi,Fujitsu,Samsung,Toshiba

Разлика при работа на инверторните и конвенционалните климатици с зададена тепмература се Сами виждате колко по малки са колебанията при поддържане на зададена температура при инверторни климатици.

Инверторни климатици от марките Mistubishi, Sharp, Panasonic, Daikin, Toshiba са с много високо качество и контрол на производството. Електрониката която се интегрира в инверторни климатици често е причина за разликата в цената на инверторни климатици и конвенционалните климатици. Съвременните инверторни климатици са много по тихи и икономични от обикновените климатици силно разпространени в предходните години.

С климатиците през последните години се въвеждат много нови системи за пречистване не въздуха с което климатиците подобряват качеството и чистотата на въздуха в помещенията в които работят. Технологията “Plasmacluster” патентована и въведена от климатици Sharp е най-пресния пример за това.Друго много важно приимущество на инверторни климатици пред останалите отоплителни уреди е ниския разход на електроенергия. Инверторните климатици са по скъпи в някои случаи с малко в други почти двойно от конвенционалните климатици, но комфорта които предоставят пред е на много по високо ниво от обикновените конвенционални климатични системи.

Сложната електроника и инверторния компресор са причинита за по висока цена за инверторни климатици.

схема на инверторни климатици,Midea,Haier,Daikin,Mitsubishi,Sharp,HItachi,Panasonic,Samsung

схема на инверторни климатици,Midea,Haier,Daikin,Mitsubishi,Sharp,HItachi,Panasonic,Samsung

Нисък клас инверторни климатици се предлагат от марките Midea,Haier,Sang,Niponn

Electrolux и други.

Инвестиция във по висок клас инверторен климатик ще Ви осигури-ниски сметки за ток,тишина при работа на климатика и комфортна темпрература в помещението през цялта година.

Инверторни климатици се справят много добре при отопление при ниски външни температури от овикновените.

Инверторните климатици безпроблемно отопляват и при температури от -20°C без опасност да замръзнат. Някои марки призводители предлагат специални модели които да отопляват и при екстремни зимни условия и температури. При работата с инверторни климатици се препоръчва да не се изключват през отоплителния период. Постоянната работа и поддържането на една зададена температура води до по малак разход на електроенергия, колко и невоероятно да Ви се струва това.

Още за инверторни климатици можете да прочете Air conditioner inverter

Инверторните климатици които можем да Ви предложим са много.