Мобилен климатик.”Най-доброто решение за Вас.”

Оттървете се от илюзията за супер евтин климатик който след деня прекаран в хола можете да преместитите и в спалнята.

Мобилен климатик – къде е уловката? Както всички българи  сме свикнали да разсъждаваме когато нещо е много евтино – Къде по дяволите е уловката? Преди да Ви отговоря ще се опитам да обясня какво е това “инжинерно чудо” мобилен климатик. Пластмасова кутия с два малки нискокачествени топлообменника, обикновен конвенционален компресор (с разход около 1.5 KW/H), вентилатор, електронно табло за yправление. Това е то чудото мобилен климатик. Произведени с гордост в Народна република Китай, както най-често пише. Не се заблуждавайте, че надписа “made in PRC” има различно значение от “made in China”. Какви марки мобилни климатици има ли? Няма значение, защото китайците брандират марка по желание на клиента при поръчка над 50 бр. Така, че ако искатате може да ги кръстите “Петкан”,”Драган”, обикновенно по-модерно нещо, което звучи японско, например “Tokyo technology” – така със сигурност ще привлечете погледа на всеки “познавач” в магазина.
мобилен климатик в хола

Каква е тази огромна тръба, която стърчи зад иначе така красивия и “мобилен” климатик ли?

Не изпадайте в паника – това е тръбата, която се превръща в кошмар много скоро за всеки ентусиазиран купувач на мобилен климатик. Тръбата е част от климатика (“част от кораба част от екипажа” :)) – нещо, без което топлият въздух от прегретите пари на фреона остава в помещението и температурата не се променя. С две думи – тръба, която трябва да излиза навън от помещението в което работи мобилният климатик. ААа! Не знам от къде да я изкарате. Всъщност има няколко варианта – една малка дупчица с Φ 100 в стената “да пробием няколко дупчици”, да, точно като в рекламата. Друг вариант е да отрежете част от някое стъкло, което след няколко месеца да възтановите. След фиксирането на тръбата климатика става напълно мобилен, може да се движи 30 сантиметра наляво, после 30 сантиметра надясно за което китайците са помислили и са го сложили на колелца.
мобилен климатик в спалнята

Допълнителни консумативи към мобилния климатик.

За да може да използвате мобилен климатик повече от няколко дни трябва да купите няколко допълнителни тръби за изкарване на топлия въздух. Проблема при тях е че лесно се късат и повреждат. Това не трябва да Ви спира да купите и да се насладите на комфорта от употребата  на мобилен климатик. Трабва да не забравяте да започвате да се наслаждавате веднага, защото обикновенно експлоатационния период на тази техника не много по-дълъг от гаранционния период, а тези климатици не подлежат на ремонт.Това с невъзможността за сервиз не го решаваме ние, просто китайците не са помислили за сервиз на продукт с толкова ниска крайна себестойност.