Нов компресор за всички модели на климатици пуснаха от Panasonic през 2014 г.

Нов ротационен компресор Panasonic R2

Компресор за климатици Panasonic с много подобрения – това е една от важните стъпки, които направиха от японската компания през 2014 г. Новият R2 компресор намира приложение във всички модели на климатици Panasonic. Компресорът е конструиран като са спазени най-високи  изисквания за качество. Новите компресори могат да издържат на екстремни условия, като осигуряват висока ефективност, независимо от климатичния регион. Panasonic – най-големият производител на ротационни компресори в света.

Компресор за климатик Panasonic
[checklist icon=”ok” iconcolor=”” circle=”yes”]
  • 1- Мотор с много висока ефективност. Високачествените мотори са произведени от силициева стомана и отговарят на всички изисквания за ефективност.
  • 2- Високопроизводителна маслена помпа с подобрена лубрикация. Разширената високопроизводителна помпа в съчетание с масления резервоар с по-висока вместимост осигуряват по-добро смазване и лубрикация.
  • 3- Акумулатор с разширена вместимост за хладилен агент. По-големият акумулатор събира значително количество хладилен агент, необходим при инсталации с по-дълъг тръбен път.
[/checklist]

Panasonic пускат новия компресор след като са натрупали 28 години опит в областта на проектирането и конструирането на компресори. Новият R2 компресор е от ново поколение и е предназначен специално за климатици в битови помещения. Компресорите R2 са надеждни, тихи и ефективни благодарение на усъвършенстваната технология, подобрените материали и новия дизайн.

Новите компресори R2 са изпитвани в тежки климатични условия. Затова новите компресори стават предпочитани от строителни предприемачи и собственици на жилища при тежки климатични условия.тест на компресори R2

Ротационната технология при компресорите

Ротационната технология е водеща сред използваните за производство на компресори. Тази технология се използва при над 80% от климатичните инсталации по света, предназначени за жилищни помещения. Panasonic e водещият производител на ротационни компресори. До момента са произведени над 200 милиона компресора.

Преимуществата на ротационните компресори

Климатизацията, реализирана с ротационни компресори на Panasonic, осигурява много по-добри нива на комфорт и ниски разходи.

подобренията при новите компресори
[checklist icon=”ok” iconcolor=”” circle=”yes”]
  • Механизми с дълъг живот. Специалното покритие по технологията на пари (PVD) значително подобрява издръжливостта на компресорния механизъм.
  • Буталото също е значително подобрено. Използвани са много по-надеждни материали и покрития, които да могат да осигурят максимален период на експлоатация. Висококачествената стомана забавя износването и намалява триенето, което, от своя страна, увеличава ефективността и живота на компресора.
[/checklist]

Как работи ротационният компресор за централна климатизация?

Ротационните компресори R2 разполагат с технология за търкалящо се бутало. Сърцето на ротационния компресор е цилиндърът, в който се намират буталото и жалузите. Жалузите са в постоянен контакт с буталото, тъй като се то търкаля по вътрешната стена на цилиндъра. В процеса на завъртане на буталото газът се компресира в смаляващо се пространство докато не достигне налягането за изпускане, при което бива изпуснат в камерата. В същото време още газ постъпва през отвора за засмукване, като по този начин се автоматизира процесът на засмукване и изпускане.

Опростеният дизайн и симетрията на компонентите на цилиндъра – в комбинация със специалното покритие и първокласните материали – осигуряват дългия живот и надеждността на продукта, цикъл след цикъл.

Какъв е диапазонът SEER, характеризиращ компресорите Panasonic?

Компресорите R2 са последна дума на техниката и се използват в климатиците с най-висок коефициент на ефективност на пазара. Те са конструирани специално за да отговорят на изискванията за ефективност, което в съчетание с опростения функционален дизайн на буталата, помага за създаването на икономичен продукт, желан от потребителите.

Защо компресорът на Panasonic е токова надежден?

Промените в конструкцията и материала на вътрешните компоненти дават възможност на компресора R2 да работи с над средното максимално налягане на изпускане. Покритието с физическо отлагане на пари(PVD) върху жалузите заедно с усъвършенстваните стоманени сплави значително намаляват износването и удължават издържливостта.

Защо компресорът на Panasonic е толкова тих?

Конструкцията на компресорния механизъм на R2 бе основно преработена за да увеличи стабилността и да се намалят вибрациите. По-конкретно – компресорът изпуска в горно-разположен цилиндър, има подобрено фиксирано горно лагеруване и намалено триене на компонентите. Долното изпускане и наличието на заглушител в компресорите с двойни бутала също прави възможни ниските нива на шум. В резултат на това новият модел оптимизира ефективността и намалява шума.

Какъв ще е резултатът, ако сравним ротационните компресори R2 със Scroll – компресорите и буталните компресори?

Ротационните компресори R2 са много подобни на някои Scroll – компресори по отношение на цялостното си представяне, включително ефективност и надеждност. Основните компоненти са опростени и симетрични и допринасят за лекото им тегло и компактен размер, както и за икономичната приложна цена, без компромис с най-важните изисквания по отношение на представянето – висока ефективност и ниски нива на шум.

Какви хладилни агенти могат да се използват с компресорите на Panasonic?

Ротационните компреси R2 на Panasonic  се използват с R410A.