Соларни панели – технологии от бъдещето.Последните нововъведения при соларните панели.

 

Соларни панели или какви ще са последните нововъведения при производството на соларни панели.

Соларни панели –

[dropcap]П[/dropcap]рез последните години все по често се говори за вредни емисии и чиста или зелена енергия.Много европейски страни се заеха сериозно с въпроса.В България на няколко места се забелязват вече големи полета с соларни панели.Все още локалното изграждане на панели за покрива на битови и примишлени нужди от електроенергия не е разпространено.Германия,САЩ,Южна Африка,Испания,Китай,Италия и Холандия са приели използването на елекроенергия от слънчеви панели за нещо нормално.
соларни панели разпространение по света
Бъдещето на производство на енергия от соларни панели представя доста находчиви идеи.Последната иновация при соларните панели едно достра странно устройство което обаче е далеч не толкова фантастично колко изглежда.Американската компания “V3solar” представи новата си идея за соларни панели които обаче много се различават от стандартните соларни панели.Тяхното устройство е като на стандартните фотоволтаични соларни панели, но е със стандартна форма.
Младите инженери от “V3solar” предлагат устройството като твърдят че от едно което е с размери един метър високо основата също е един метър може да се извлича енергия с мощност 1kW което си е направо постижение сравнено с стандартните панели. Освен че са лесно преносими техните “Spin Cells” са практични и могат да се монтират върху всякакви повърхности. От компанията твърдят че въртеливото движение и ъгъла на клетките осигурява максимална ефективност, като няма засенчване на част от клетките през различните части на деня. Това наистина може да е голям пробив при производството на енергия от слънцето.
соларни панели от ново поколение

Новия продукт се справя успешно и с прекомерното загряване, което е проблем при обикновените соларни панели, като постоянно се върти така топлината от слънцето се разпределя равномерно и няма нито силно затоплени зони нито зони които да останат в сянка през определени време през деня.

Тестовете които продължават да се извършват от компанията показват “Spin Cells” подържат ниска работна темпрература която не разгражда фотоволтаичните им клетки дори при 30 кратно увеличение на слънчевите лъчи. От “V3solar” правят последни експерименти преди пускането на продукта им на пазара, но когато и да стане това идеята им явно е добра.