Климатици

За да изберете климатик натиснете върху желаната от Вас марка климатици

Климатици Daikin, klimatik

Климатици от японския гигант Daikin.

.

Климатици Mitsubishi heavy, цена

Климатици от японската марка Mitsubishi Heavy industries.

.

Климатици Toshiba, RAS-B10SKVP-E/RAS-10SAVP-E,климатик

Климатици от японската марка Toshiba.
Климатици Fujitsu, високо качество, цена
Климатици от японската марка Fujitsu

Климатици Sharp, климатик цена

Климатици от японската марка Sharp
.

Климатици Panasonic,klimatik

Климатици от японската марка Panasonic

Климатици Hitachi, климатик, цена

Климатици от японската марка Hitachi

Климатици Samsung, цена климатик

Климатици от корейската марка Samsung

Климатик Mitsubishi electric, цена

Климатици от японската марка Mitsubishi electric.

 Защо Ви предлагаме климатици от тези марки?

Климатици от японски и корейски марки. Предлагаме Ви климатици, в чието качество и надеждност лично сме се убедили. Нивас 5 климатичен сервиз е официален дистрибутор на климатици от марките които са споменати по горе. При покупка на климатик,  гаранцията се поема изцяло от нас. Всички поръчки се изпълняват в максимално кратки срокове, един или два работни дни след направена и потвърдена поръчка. Заплащането на закупените климатици се извършва след монтажа и пускането на климатичната система в експлоатация. Всички климатици с гарантирано качество и надеждност. Материалите които използваме за монтажа са от най-високо качество. Фирмите, които ни доставят материалите за монтаж са немските компании Hilti и Wiurt.

Как да изберете климатик?

Ако изпитвате затруднение с избора на климатик не се притеснявайте да се консултирате с специалистите. Имайте предвид , че за отопление се препоръчват климатици които са инверторни модели. Конвенционалните климатици се препоръчват предимно за охлаждане. В зависимост от Вашите индивидуални нужди, ще Ви предложим най-подходящия за Вас климатик.

Защо да купите климатик от специализирана фирма за монтаж и сервиз на климатици ?

Не се заблуждавайте, че евтините конвенционални климатици, които се предлагат в големите вериги магазини за техника са надеждни за отопление, това не е така. Важно е да знаете и,  че и след монтажа климатиците  имат нужда от профилактични прегледи поддръжка и зареждане с фреон, когато избирате от къде да закупите климатик не подценявайте този факт. При нужда от покупка на климатици, се обръщайте само към фирми специализирани с доставка, монтаж  и сервиз на климатици, това ще Ви гарантира адекватно отношение при проблем с климатичната система.

Единични или мултисплит система (една външно тяло с две или повече вътрешни тела)?

За битова климатизация Ви препоръчваме единични сплит системи, или за всяка стая по едно вътрешно с едно външно тяло. Важно е да знаете, че мулти сплит системите или едно външно тяло с две или повече вътрешни тела имат няколко недостатъка пред единичните:

  • По-висока цена (Мулти сплит системите не са по евтини от единичните климатици).
  • По-дълги трасета или повече тръби между вътрешните и външното тяло (съответно по-скъп монтаж).
  • При повреда  (85% от авариите са във външното тяло) оставете без климатик във всички помещения.

Мултисплит ситемите са подходящи за административни, офис сгради, където има ограничени за размерите и местоположението, за монтаж на външни тела на климатиците.

Иверторен или конвенционален климатик?

Ковенционален или обикновен климатик може да изберете ако имате намерение да го използвате предимно за охлаждане. Обикновените климатици могат да се използват за отопление само през преходните периоди пролет и есен, когато външните температури на са много ниски и са над 0°C.

Всички климатици работят и на режим охлаждане и на режим отопление. Когато имате намерение да се отоплявате само на климатик, както все повече наши клиенти се ориентират, поради ниските разходи за отопление, е добре да изберете инверторен климатик. С покупката на качествен инверторен климатик, ще можете да разчитате на надеждно и евтино отопление и през най-студените зимни дни. По-високата цена на инверторния климатик гарантира по нисък разход на електроенергия. Освен  по-нисък разход на електроенергия, инверторнитя климатик има много по-дълъг експлотационен период от колкото обикновения климатик. Комфорта в помещението при работа на инверторен климатик е осезаемо много по-висок от колкото на един обикновен климатик. Работата на иверторните климатици е почти незабележима. Това е така поради много подобрения, които се интегрират при тях през последните години . Екстри като “I feel” ,”I see” “sleep mode”  и други са харектерни за инверторните модели всички те подобряват работата на климатици при наличие на хора в помещението и остават незабелязани, като интелигентно отклоняват въздушната струя от хората и същевременно поддържат желаната температура.

Внимавайте с марки които са с малки партиди.

Когато избирате климатик добре да залагате на марка, която е добре позната. През последните години пазара на климатици в България беше залят с български, гръцки и турски марки, които са временни на пазара. Всички климатици от тези марки се произвеждат в Китай. Внасят ги български фирми след направена поръчка директно от Китай на определена малка бройка, обикновенно не повече от 1000 броя. В някои случаи машините са издръжливи и работят без проблем 5-6 години. В много от случаите климатиците от тези марки дефектират малко след като изтече гаранционния срок. Тези марки печелят клиентите си с ниските цени, но проблема е, че няма доставки на резервни части за тях и когато имат дефект и се налага смяна на част това не може да се осъществи и климатика не може да се ремонтира.

Как да ги познаете? Много лесно обикновенно марката е неизвестна, създадена специално за този уред. В повечето случаи марките имат имена които звучат японски, или имитират съществуващи вече японски марки, например Mutsui, Mitsubushi (което имитира Mitsubishi)