Климатици цени. Различните цени при при различните марки и модели климатици.

Климатици цени, защо има големи разлики при цените на различните климатици.

Климатици цени – от къде идват големите разлики в цените? Основната разлика в цените на битовите климатици е от това дали климатика е инверторен или обикновен. Цените на инверторните климатици цени е по висока заради по сложната система за управление на инверторните климатици. Освен по сложната електроника климатиците с по-висока цена, имат и по скъп компресор. Каква е разликата между работата на инверторните и стандартните битови климатици?Отговора е ,че разликата в цената не е малка.
климатици цени, разликата в цените

Климатици цени и разликата при цените на различните марки.

Разликите в цените на климатиците от различните марки е обяснима с различните характеристики и параметри на климатиците. Различните производители използват различни материали и технологии за разработването на своите климатични системи. Климатици цени, затова и ценообразуването е съобразено с качеството, приложението на крайния продукт. Марките които залагат на качествени части, които да произвеждат сами и да гарантират дълъг период на безаварийна употреба на климатика, залагат на по висока цена на продукта от своите конкуренти. В повечето случаи са принудени да постават висока цена, за да не са на загуба. Други производители предимно на китайски марки ,залагат на възможно най ниската цена на крайния продукт ,като ” олекотяват ” максимално климатиците. Китайските заводи използват евтини части, материали и постигат силно конкурентни цени.

Цени на климатици Daikin
Цени на климатици Fujitsu
Цени на климатици Mitsubishi
Цени на климатици Toshiba

Климатици цени и какви са разликите в цените на различните серии от една марка?

Различните части които се използват , различни по производителност компресори , двойни и тройни топлообменници ,са предпоставки в различните цени на климатиците от една и съща марка. По модерна електроника , която да предоставя по голям комфорт при употреба или голямата гама от екстри  на модерните инверторни модели повишават цената. Базовите модели са най-евтини. При базовите модели климатици цени са най-ниски. Сериите от по висок клас са по скъпи . Мулти сплит системите са най-скъпи.

Може ли евтин климатик да работи по добре от скъп?

Евтините китайски климатици не работят както другите качествени климатици. Проблема е там ,че китайските марки не само използват евтина работна ръка при производството на климатиците, но интегрират части които са много малка себестойност и това води до бърза амортизация на аварии още в гаранционния период на климатика. Когато говорим за това къде се произвеждат определена марка или серия климатици е важно да знаете, че не само китайските климатици са с ниско качество. Корейските марки имат съществени пропуски при разработката на електроника и компресори за своите климатици цени . Samsung и LG са известни с проблемите с електроника и компресорите на много от моделите които произвеждат и внасят в България.

Когато избирате климатик ,залагайте на марки които са добре известни и доказани с качеството си. През последните години много хора направиха грешка и си купиха климатици от марки които са или гръцки или турски или български. Проблема при тези климатици е, че са малки партиди няколко стотин бройки които попадат на българския пазар.Климатици цени при тях са много примамливи. Когато изтече гаранционния срок части за тези климатици няма. Ремонти на такива марки е невъзможно да се извършат. Освен частите липсва и документация за тези марки.

Климатици цени и заслужават ли си мобилните климатици? Преди известно време писахме за това какво е нашето мнение за мобилните климатици. Много кратко време след  покупката на мобилен климатик разбирате ,че не е точно това което сте си представяли. Битовите климатици са подходящи и за отопление и за охлаждане и определено до ден днешен нямат добра алтернатива.Климатици цени и сравнение на цените на климатиците в Европа. В България фирмите които предлагат климатици са все повече през последните години. Това осигурява добра конкуренция и цените са все по ниски.
Сравнение на климатици цени